TBWA Group Istanbul - Chief Strategy Officer
2000 yılında internet şirketi IXIR’de başladığı iş hayatına TBWA Istanbul’da devam etti. TBWA’in Londra ve Hamburg ofislerinde deneyim kazandı. Akbank, Turkcell, Beko gibi Türkiye’nin en büyük markalarıyla çalıştı. 23 yıl boyunca TBWA\Istanbul’un Türkiye’nin en büyük ve en çok ödül alan ajansı olma macerasına ortak oldu.
Halen TBWA Group Istanbul markalarının tüm iletişim stratejilerinden sorumlu. Bir çok marka için strateji ve inovasyon odaklı Disruption Workshop atölyeleri yönetiyor. Disruption Consultancy girişimiyle marka ve pazarlama danışmanlık projeleri yürütüyor.
Golden Drum, Kaktus Festival, Kristal Elma festivallerine konuşmacı olarak katıldı. “Advertising for Good, What is it Good for” adlı konuşmasıyla SXSW festivaline davet edildi ve ardından aynı adlı makalesi Journal of Brand Strategy’de yayınlandı. 2012 Euro Effies, 2013 Effie Türkiye, 2022 Effie Türkiye ve 2022 Euro Effies Grand Effie jüri üyesi oldu. 2022 yılında Campaign dergisinin ‘Yılın Global Strateji Liderleri’ sıralamasında tüm dünyadaki stratejistler arasında ilk beşte yer aldı.
Ankara doğumlu. ODTÜ İşletme mezunu.
Kariyerine reklam sektöründe, Klan Euro RSCG’de başladı.
Ardından, Türkiye’nin ilk reklam ajansı olan Manajans JWT’de strateji departmanında ‘stratejist’ olarak çalıştı. JWT Global tarafından 2 kere “High Potential” çalışan listesine seçildi.
En son Manajans JWT’de stratejik planlama direktörü iken ayrılıp freelance olarak çalışmaya başladı.
Freelance dönemindeki deneyimlerinden yola çıkarak, şirketleri yeni, taze ve güncel fikirlerle tanıştırarak zamana ayak uydurmalarını sağlamak amacıyla Curious’u kurdu. Mayıs 2015’den beri Curious markası altında eğitimler, workshoplar ve strateji danışmanlığı hizmeti veriyor. Curious’u kurduğu günden bugüne “purpose” kavramı üzerine kafa yoruyor, anlatıyor ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin varlık nedenlerini bulmalarına yardımcı oluyor.
Havas Media Turkey, Managing Partner
Temel eğitimini Darüşşafaka Lisesi’nde tamamladıktan sonra yüksek ögrenimine Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde devam etti.
Kariyerine yüksek öğrenimde de ilgi duyduğu bölüm olan Medya Planlama ve Stratejisi ile başlayıp devam etti. 2005-2007 yıllarında OMD’de Ülker’e, 2007-2008 döneminde ise MEC’de Colgate Palmolive’e stratejik planlama desteği verdikten sonra kariyerine 2008 yılında Reckitt Benckiser ile devam etmek üzere şu anda yöneticiliğini de paylaştığı Havas Media’da devam etti.
Havas Media bünyesinde ağırlıklı FMCG kategorilerinde olmak üzere Reckitt Benckiser, Danone, Hyundai, BN Telekom, Jacobs müsterilerinde direktör ve grup direktörlüğü sorulumluluğunu yürüttü. Havas Media bünyesinde müşterilerinin hizmet kalitesinin, her zaman en üst düzeyde olması için emek harcayarak sorumlu olduğu müsteriler ve gruplarda uzun soluklu ilişkiler kurulmasında önemli katkılar sağladı. 15 yıldır Havas Media’da kariyerine devam eden Coşkun Çakmak, Managing Partner sorumluluğunda görevini devam ettirmektedir. İletişim Fakültesi’nde öğrenimi sırasında ayrıca ilgi duyduğu doğa teması ve doğa fotoğrafçılığı, ilgi ve tutku alanı olarak devam etmektedir.
1984 yılında İzmit’te dünyaya gelen Duygu Badem, lisans ve yüksek lisans eğitimini (MBA) Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Profesyonel iş hayatına 2010 yılında Vestel’de 1. MT programı ile başlayan Duygu Badem Uylukçuoğlu, MT Programını birincilikle tamamladıktan sonra Vestel’de tümü pazarlamada olmak üzere birçok farklı pozisyonda görev almıştır. Kasım 2019’dan bu Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı (CMO) görevini sürdüren Badem, Vestel’in pazarlama, temin ürün yönetimi, marka iletişimi ve perakende yönetimi, E-ticaret ve dijital çözümler, iş geliştirme ve marka ortaklıkları, finansal çözümler, pazar araştırma ve perakende eğitim akademisi ekiplerine liderlik etmektedir.
Covid-19 ile birlikte global sağlık krizinin yaşandığı dönemde göreve gelen Duygu Badem Uylukçuoğlu, Vestel’in teknoloji ve yenilikçi gücünü arkasına alarak ve dijital dönüşüme yatkınlığını kullanarak markanın dönüşüm yolculuğunda aktif rol almaktadır. Şirketin, “Mükemmel Müşteri Deneyimini Standart Hale Getirme” vizyonu paralelinde, müşteriyi merkeze koyan bir yaklaşımla, farklılaşan ürün ve hizmetler geliştirirken; dijital dönüşüm çatısı altında, altyapı geçişleri ve dijital süreçlerin yeniden yapılanması üzerine çalışmaktadır. Omnichannel yapılanma stratejisi kapsamında entegre bakış açısı ile perakendeyi bütünsel bakış açısıyla yöneterek, farklılaşan çözümlere odaklanmaktadır.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında Zorlu Holding’in Eşit Bir Hayat felsefesi paralelinde, kadınların toplumda desteklenmesi için çalışan Badem, sporu desteklemeyi topluma yapılan katkı olarak görmektedir.
Duygu Badem Uylukçuoğlu, evli ve bir erkek çocuk annesidir.
Nişantaşı Üniversitesi, PIO Pazarlama İletişim Okulu Programları Direktörü
Gresi Sanje Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri
Gresi Sanje pazarlama iletişimi, tüketici ve marka konularında bir yandan akademik çalışmalarını sürdürürken diğer yandan da ‘Gresi Sanje Eğitim ve Danışmanlık’ altında işletmelere marka danışmanlık ve ilgili alanlarında eğitim hizmetleri vermektedir. Garanti BBVA, Hayat Kimya, Anadolu Hayat Emeklilik, Penti, Koton, Pfizer, Samsung, TC Merkez Bankası, Oyak Grubu gibi birçok öncü kurum ve kuruluşa tüketici, marka stratejisi ve iletişimi alanlarında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermiştir.
Brandweekİstanbul, Edcom, Global Marketing Summit, EACA gibi çeşitli ulusal ve uluslararası çeşitli etkinliklerde konuşmacı olarak bulunmuş Prof. Sanje, alanın en prestijli ödülleri kabul edilen Effie, Felis, Adventure, Gerety Awards, MixxAwards, MMA Smarties gibi birçok yarışmanın seçici jürisinde yer almıştır. Ayrıca yerel ve uluslararası birçok TV kanalında konuk olarak yer almış, basılı ve dijital birçok mecrada röportajları ve haberleri yayınlanmıştır. Bu çalışmaların akademik oluşumları da çeşitli akademik yayınlarda yer almıştır.
2011-2015 yılları arasında Avrupa Reklamcılık Derneği’ne bağlı Ed-Com’da “European Foundation for Commercial Communications Education”da yönetim kurulu üyesi olarak görev almış, 2015-2017 yılları arasında da derneğin başkan olarak, 2022-2024 dönemi için tekrar yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiştir. 2017-2021 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans Programı MarkaOkulu’nun direktörlüğünü yapmıştır. 2021 yılında İstanbul Nişantaşı Üniversitesi bünyesinde Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans ve Sertifika Programlarının yer aldığı PIO Pazarlama İletişimi Okulu’nu kurmuş ve direktörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Üsküdar Amerikan Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Hande Beceren 1996-2000 yılları arasında TNS Piar Araştırma şirketinde çalıştığı dönemde medya, reklam takip ve marka araştırmalarını yürüttü.
2000 yılında MEC’de Analytics&Insight’in yöneticiliğini üstlenerek tüm marka takımlarına stratejik planlama desteği verdi. 2006’da Genel Müdür Yardımcılığı görevine gelmesiyle birlikte planlama gruplarının ve MEC’nin dijital departmanı MEC Interaction’ın yönetimi sorumlulukları arasına katıldı. 2015 - 2017 tarihleri arasında MEC Türkiye Genel Müdürlüğü yapan Beceren, Eylül 2017'de Türkiye Kantar Insights Division Genel Müdürlüğüne atandı. 100’ün üzerinde markaya marka, reklam ve inovasyon araştırmaları alanlarında hizmet vermekte.
Kantar’ın Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesinde yer alan Hande Beceren, 2018 yılından beri Türkiye Araştırmacılar Derneği Yönetim Kurulunda yer alıyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan ve aynı üniversiteden MBA derecesine sahip olan Nazım Erdoğan profesyonel kariyerine Aygaz’da başladı. Beko Elektronik ve Turkcell’de farklı birimlerde pazarlama müdürü olarak görev yaptı ve Turkcell’de 3G lansmanında önemli rol aldı. Ardından BNP Paribas iştiraki TEB’de dijital bankacılıktan sorumlu müdür ve direktör olarak çalışan Erdoğan, TEB’in dijital bankası CEPTETEB’in lansmanına liderlik eden ekipte yer aldı. Yurtdışında Alfa Bank’taki Bireysel ve Dijital Bankacılık genel müdür yardımcılığı görevinin ardından son olarak BNP Paribas Cardif’te Pazarlama ve Dijitalden sorumlu icra kurulu üyesi olan Nazım Erdoğan, 4 yıla yakın süredir sahibinden.com’da CMO’luk görevini yürütüyor.
ODTÜ İşletme bölümü mezunu olan Özlem Çıragöz, iletişim yüksek lisansı ile eş zamanlı yürüttüğü araştırma ve proje asistanlığı sonrasında medya ve strateji kariyerine 2008 yılında Mindshare’de içgörü uzmanı olarak başladı.
Mindshare’de Unilever gıda markalarından sorumlu strateji yöneticiliğinin ardından şimdilerde, ajansın Strateji Lideri olarak çalışmaktadır. Müşteri hedeflerine uygun bir yol ve çözüm haritasının sunulmasından sorumlu olan Özlem, bunun yanısıra, hizmet verdiği markaların “amacı olan markalara” dönüşüm yolculuğunda da destek vermektedir.
Profesyonel kariyerine 2004 yılında Royal Numico şirketinde başladı. Türkiye’de Bebek Beslenmesi kategorisinin yaratan ekibin içinde en alt basamaklardan başlayarak, yönetim kurulu üyeliğine kadar yükseldi.
Danone’un pazarlama, satış ve medikal pazarlama olmak üzere tüm topline fonksiyonlarında yerel ve global liderlik pozisyonlarında sorumluluk aldı. Şirketin markaları 18 sene içerisinde açık ara lider konuma yükseldi. Topluma fayda sağlama temelli projeler ile Türkiye’de sağlıklı nesillerin yetişmesi ve halkın eğitilmesi için derneklerle, uzmanlarla, bakanlıklarla sürdürülebilir projeler geliştirdi.
Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ebeveyn eğitim platformunun kurulmasına liderlik etti, platform 10 milyonun üzerinde ziyaretçi için 1000 üzerinde güncel içerik ve yılda 500’den fazla ücretsiz canlı eğitim imkanı sunmaktadır. Kardeş Payı Hareketi ile 5 senede 10 binlerce ihtiyaç sahibi bebeğin doğru beslenmesi desteklenmiştir. Projeler her sene büyüyerek devam etmektedir.
2021 Ocak ayı itibarı ile şirketin yeni yapılanmasında Danone Türkiye CMO’su görevini üstlendi. İçecek, Sütlü Ürünler, Uzman Beslenme Ürünleri kategorilerinin, tüm global ve yerel markalarının stratejisi, pazarlama faaliyetlerinden sorumludur.
ODTÜ Çevre Mühendisliği, Koç MBA, Wake Forest Babcock Business School programlarından derece ile mezun oldu. INSEAD ve IESE Liderlik Programlarını tamamladı.
Gestalt birseysel ve takım koçluğu eğitimlerini aldı. Derneklerde ve organizasyonlarda yardım amaçlı koçluk ve mentorluk yapmaktadır.
2 çocuk ve 1 köpek annesidir.
İstanbul doğumlu. Marmara İletişim Fakültesi mezunu.
Kariyerine Total İletişim’de başladı.
Ardından, Türkiye’nin bağımsız ajanslarından Rafineri ve Trafo’da müşteri ilişkileri departmanlarında görev aldı. Leo Burnett İstanbul ofisinde uluslarası markalardan sorumlu Müşteri Direktörü olarak çalıştıktan sonra Leo Burnett Kuala Lumpur ofisine transfer oldu, 1,5 sene boyunca güneydoğu Asya’yı, kültürünü ve insanlarını keşfetmenin yanı sıra McDonald’s Takım Liderliğini üstlendi.
Reklam ajansı deneyiminin ardından masanın diğer tarafına geçti ve McDonald’s Türkiye’de 4 sene boyunca Pazarlama Müdürü olarak görev aldı.
7 sene önce Müşteri İlişkilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldığı Happy People Project’te, bugün İstanbul, New York ve Dubai ajanslarının Genel Müdürü olarak çalışmaya devam ediyor.
L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü
Sinem Sandıkçı Gökçen güzelliğin hayatları değiştirme gücüne inanan tutkulu bir güzellik profesyoneli.
Tarsus Amerikan Koleji ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu.
Kariyerine ve L’Oréal Türkiye’ye 2000 yılında başladı. Şirketin çeşitli iş birimlerinde ve farklı kademelerde pazarlama sorumlulukları sonrası Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. Sonrasında hızlı tüketim pazarında satış deneyimi kazandı. L’Oréal’in satın aldığı İpek markasını Türkiye ve Orta Doğu pazarlarında rekabetçi bir hale getirmek üzere Marka Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. Ardından şirketin ilk Kurumsal İletişim Direktörü olarak “Herkes için Güzellik” misyonunu Türkiye’de yerelleştirmek üzere L’Oréal’in kurumsal itibarını, paydaş yönetimini, sosyal sorumluluk faaliyetlerini ve sürdürülebilirlik programını yürüttü. Sonrasında şirketin güzelliğe sağlık katma amacına sahip tüketici sağlığı iş birimine Genel Müdür olarak atandı. Bu rolünde bölümün ve pazarın dönüşüm ve gelişim hedeflerine liderlik etti. Sonrasında L’Oréal’in tekno-güzellik şirketi olma yolculuğunda e-ticaret, dijital dönüşüm, inovasyon ve dijital servisler, data/crm, içerik üretimi, medya birimlerinden sorumlu Kurumsal Dijital Direktörü (CDO) sorumluluğunu üstlendi.
Ve son olarak bir önceki görevinde şirketin en büyük iş birimi olan ve hızlı tüketim pazarında yer alan Tüketici Ürünleri Bölümü’nün Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Bölümün stratejisini Covid ile değişen tüketici ve pazar dinamikleri ile yeniden tasarlayarak güzelliğe ve büyümeye dönüşü hayata geçirdi.
Grup içinde 20 yılı aşkın renkli kariyeri ve imza attığı başarılarla öne çıkan Sinem Sandıkçı Gökçen, L’Oréal’in Türkiye’deki ilk Türk ve kadın Ülke Müdürü olarak, yeni dönemde “Dünyayı Harekete Geçiren Güzelliği Yaratmak” için güzellik devinin Türkiye’deki ekibine ve faaliyetlerine liderlik edecek. Tekno-Güzellik şirketi olma yolunda sürdürülebilirlik, dijitalleşme, çeşitlilik & kapsayıcılık, anlamlı markalar yaratma ve kadınların güçlendirilmesi gibi şirketin stratejik önceliklerini hayata geçirecek.
IAB TR ve Reklamverenler Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.
10 yaşında Yaz isimli bir kız çocuğu annesi.
Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü
1976 Ankara doğumlu Toloy Tanrıdağlı, ilk ve orta öğrenimini Almanya ve Türkiye’de tamamladı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Tanrıdağlı, kariyerine Kibar Holding bünyesindeki Assan Alüminyum şirketinde İhracat departmanında başladı. İlerleyen yıllarda, Kraft Foods/Mondelez Türkiye’de Pazarlama fonksiyonunda çalışan Tanrıdağlı, birçok farklı kategori ve ürün ile ilgili Marka ve Pazarlama Müdürlüğü görevlerini üstlendi.
2013 yılında, İçecekler ve Yeni Projelerden Sorumlu Pazarlama Direktörü olarak Unilever Türkiye liderlik ekibine katılan Tanrıdağlı, ilerleyen dönemde sırasıyla Gıda ve İçeceklerden Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü, Dondurmadan Sorumlu Pazarlama Direktörlüğü ve 2021 yılı itibarıyla da Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Dondurma, İçecek & Gıda Kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendi.
1 Temmuz 2022 tarihinde Unilever’in küresel Compass Organizasyonu yapılanması doğrultusunda Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Kategorisi Genel Müdürlüğü görevine atanan Toloy Tanrıdağlı aynı zamanda Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Üyesidir. Ekonomi ve strateji üzerine fikirlerini paylaştığı “Akıl Haritası” isimli bir kitabı bulunan Tanrıdağlı, evli ve bir çocuk babasıdır.
Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, kariyerine finans alanında başladı, eş zamanlı olarak Finans Yüksek Lisansını tamamladı. 2009 yılında Roche’da çalışırken rotasını pazarlamaya çevirerek “Diyaliz-Transplantasyon İş Birimi”nde pazarlama tecrübesi kazandı. 2011 yılında Bayer’e katıldı, “OTC Geçiş Projesi Liderliği”ni üstlendi ve bu dönüşümde rol oynayan önemli liderlerden biri oldu. Projeyi takiben, başta “Dermatoloji” olmak üzere pek çok kategoride, görev aldı.
İsviçre’de “Global Marka Liderliği”, Güney Afrika’da “Pazarlama Direktörlüğü” görevlendirmelerinin yanı sıra, “Güney Avrupa – Komite Liderliği” ve “Afrika – Inovasyon Proje Liderliği” gibi global ve bölgesel roller üstlendi. Farklı pazarlarda edindiği tecrübeleriyle, kariyeri boyunca Effie ve Kristal başta olmak üzere sayısız ödüllü projede yer aldı.
Halen Bayer Türkiye’de Pazarlama Direktörlüğü görevini yürütmektedir.
Istanbul Amerikan Robert Lisesi ve Marmara Üniversitesi’nden mezun oldu, ilk işini ünivesite yıllarında kurdu, birkaç yıl içinde batırdı, Güzel Sanatlar Grubu’na stratejik planlamacı olarak katıldı, yıllar içinde birçok markanın pazarlama ve iletişim stratejilerinin oluşturulmasına yardımcı oldu, 2012 yılında marka iletişimi ve pazarlama dünyasının yeni katmanlarını keşfetmek için Öner Şahin ve Taylan Yapıcı ile birlikte BLAB’ı kurdu. 2016 yılında veri temelli bir davranışsal pazarlama şirketi olan Deeper’ı kurdu ve insan irrasyonalitesini verinin rasyonelliği ile anlamlandıran teknolojiler üzerinde çalışmalarına devam ediyor.
Ipsos Chief Client Officer
Yasemin Özen Gürelli, 2000 yılından bu yana toplum, insan ve markalar üzerine Pazarlama ve iş dünyasına ışık tutan araştırmalar yapmaktatır. 2009 yılından bu yana Türkiye’nin lider pazar araştırma şirketi Ipsos’ta görev yapmakta ve Marka Yönetimi Ülke Sorumlusu olarak çalışmaktadır.
TÜAD ve ARYA Women üyesidir. Felis ve Effie jüriliği yapmıştır. 2015-2019 yılları arasında Medicatte TV iletişimlerine yönelik değerlendirme yazıları yazmış; Türkiye Lovemarks projesinin geliştirilmesine katkı sağlamıştır. Pek çok ulusal ve global marka ile birlikte çalışan Gürelli, sürdürülebilirlik alanında marka toplulukları ile sosyo-kültürel değişim için projeler geliştirmektedir. Galatasaray ve Bilgi Üniversitesi’nde İletişim Fakültelerinde konuk eğitmen olarak ders vermiştir. Sektörel dergilerde yazılar yazmakta ve konferanslarda konuşmaktadır.
Zeynep Bortaçina lisans eğitimini Marmara Üniversitesi
Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımında tamamladı. Ardından Londra’da Brunel University, Design Strategy & Innovation bölümde master yaptı.
Kariyerine Londra merkezli bir kurumsal kimlik ajansı olan Citigate Lloyd Northover'da başlayan Zeynep Bortaçina; British Council, Bank of America, John Lewis gibi müşterileri için marka danışmanlığı yaptı.
Türkiye’ye döndükten sonra 2002 yılında Publicis Istanbul’a stratejist olarak katıldı. Garnier, Renault, Dacia, Coca Cola, Nescafé, ING, Sony, THY, Türk Telekom, Akbank, Koç Holding gibi uluslararası ve yerel büyük markalar için çalıştı. 2021 yılından beri stratejiden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak tüm Türkiye Publicis Groupe Communications markaları için iletişim stratejileri oluşturuyor.